- Hurtigt og let
- Trækfri
- Til alle slags slik
Nu kan du lave dine egne slikklassikere såsom geléhindbær, eller måske opfinde fremtidens store klassikere med disse konfektforme. konfektformene gør det hurtigt og nemt at lave konfekt af gelé, chokolade, karamel eller andet godt.
Formene er udviklet sammen med professionelle konfektproducenter og er lavet af fødevaregodkendt silikone. Formene tåler både ovnvarme og frysetemperaturer fra -50°C til +230°C og kan maskinvaskes.
Tips: Geléhindbærene skal tørre i 1-2 dage, læg dem gerne på en rist, så det bliver så luftigt som muligt. Vi har en grillkurv, der passer perfekt til dette.
Opskrift på geléhindbær!
Kommer fra Frida Skattbergs madblog - Fridas bageblog
Geléhindbær, 70 stk:
150 g Jordbær, frosne - Hvis du vil have hindbærsmag, så tag 180 g Hindbær.
10 Husblas plader
1,5 dl flormelis
0,5 dl sirup, hvid
1,5 dl vand
0,5 tsk citronsyre
Pynt:
Flormelis
Citronsyre – hvis du vil have dem lidt syrlige.
Gør dette:
Start med at oliere silikoneformene.
Tø derefter jordbærrene op i mikroovnen.
Bland jordbærrene i en blender og si de små frø fra i en finmasket si.
Læg husblassen i koldt vand, sæt til side.
Kog flormelis, sirup og vand i en gryde ved høj varme.
Lad simre i 5-6 minutter og rør derefter jordbærblandingen i.
Pres vandet ud af husblassen og rør dem i den varme jordbærblanding.
Tilsæt til sidst citronsyre og rør rundt.
Fordel dejen jævnt i formene.
Lad stå køligt i 1 døgn.
–
Hæld flormelis (og evt. citronsyre) på et fad.
Rul slikket i sukkerblandingen og læg det på en rist.
Lad det tørre i 1-2 dage.
Opbevares tørt!