- Står op ad siderne, når du bygger kagen
- Bag specialfremstillede kagebunde & kager
- 8,5 cm høj, justerbar diameter 16-30 cm
Med en justerbar kagering fra tyske Westmark bliver det nemt at lave stilrene og speciallavede kager. Kageringen er perfekt til at stabilisere kagen, mens du bygger lag og kan også bruges til at bage specialfremstillede kagebunde og kager i ovnen.
Kageringen er 8,5 cm høj og kan sættes til mellem 16-30 cm i diameter. Når du skal samle kagen, sætter du formen rundt om kagen og trækker kanterne sammen, så ringen sikrer siderne. Det bliver nemt at lave de forskellige kagelag og fyldet løber ikke ud på siderne.
Tips! Sæt hele kageformen på køl et stykke tid, inden du fjerner ringen, så fyldet når at størkne lidt. Så bliver det nemmere at dekorere siderne.
Ved hjælp af kageringen kan du også lave specialfremstillede kager og kagebunde i ovnen. Graderingen på indersiden giver dig mulighed for at justere ringen til den ønskede størrelse. Kageringen har ingen bund men kan lægges på et bagepapir for at holde tyktflydende dej i formen.
Kageringen er lavet i rustfrit stål og tåler både brug i ovn og fryser, hvilket kan være praktisk, når du skal lave en velsmagende islagkage!
Det tyske firma Westmark er kendt for sine kvalitetsredskaber og har siden 1950'erne udviklet praktisk køkkentilbehør af høj kvalitet.
Prøv Peter Dahlbergs hindbær-iskage!
Opskrift til 8-12 portioner
BUNDEN
1 pakke oreo
HINDBÆRIS
400 g frosne bær (hindbær, jordbær eller blåbær)
3 økologiske æg
1 1/2 dl flormelis (150 g)
1 tsk vaniljepasta
2 1/2 dl økologisk flødeskum (250 g)
150 g flødeost
1. BUNDEN: Knus kiksene i en plastikpose. Indstil kageringen til 20 cm i diameter og læg den på en bageplade med bagepapir. Hæld kikskrummerne ind i ringen og fordel dem jævnt på bunden.
2. HINDBÆRIS: Tø bærrene op og blend dem til en puré. Si evt. kernerne væk.
3. Skil blommerne fra hviderne og læg dem i hver sin skål. Pisk æggehviderne til en stiv skum. Tilsæt sukker og vaniljepasta til æggeblommerne og pisk luftigt.
4. Pisk fløden luftig i en skål. Pisk flødeosten i en separat skål og vend flødeskummen i.
5. Vend bærpuréen i æggeblommemassen. Vend den forsigtigt ned i flødeskummen lidt ad gangen. Vend til sidst æggehviderne i store drej. Når alt er godt blandet hældes isdejen forsigtigt over de knuste kiks og hele bakken stilles i fryseren. Lad stå natten over.
6. Tag ud af fryseren og varm formen op med et gasblus. Løsn spændet, og fjern formen. Pynt kagen med valgfrie bær. Lad den tø op i 15 minutter inden servering.
Opskrifter og billeder: Peter Dahlberg
@peterbakar
www.peterbakar.se